top of page

Uygulanabilecek analiz metodunun seçimi araştırma ve veri toplama uygunluğuna bağlı olarak değisir. Ayrıca ekonomik, zaman ve etik gibi unsurlardan dolayı veri veya örneklem büyüklüğünde kısıtlamalarla karşılaşılabilir. 

Tanımlayıcı istatistikler, mutlak sayılar sağlar ve ardındaki mantığı veya gerekçeleri açıklamazlar. Bu istatistikleri uygulamadan önce, araştırma sorunuz için hangisinin en uygun olduğunu ve ne göstermek istediğinizi düşünmek önemlidir. Çıkarımsal istatistikler, tek bir değişkeni tanımlamak yerine, birkaç farklı değişken arasındaki ilişkiyi gösteren karmaşık analizlerdir. Araştırmacının mutlak değerlerin ötesine geçmesi ve değişkenler arasındaki ilişkileri anlaması gerektiğinde kullanılırlar. Bunlar iki değişkenle sınırlı olduklarında çift değişkenli analiz veya iki değişkenden fazlası olduğunda çok değişkenli analiz olarak adlandırılırlar.

Çalışmanın karşılaştırmalı bir yönü varsa, örneklem büyüklüğü karşılaştırmanın ne kadar detaylı olacağı istediğine dayanmaktadır. Çok küçük farkları tespit etmek, büyük farkları tespit etmekten daha fazla sayıda örnekler gerektirir. Uygun numune büyüklüğü aynı zamanda verilerin kesinliğine veya değişkenliğine de bağlıdır. Bir yanıt değişkeni bir ölçümden diğerine çok az oranda değişirse daha az, yanıtlar arası değişim oranı büyük ise daha fazla sayıda örnekleme ihtiyaç duyulur.

Bir çalışmanın boyutu ve yapısı araştırmacı hedefleri ve önerilen analizleri de dahil olmak üzere araştırma içeriğine bağlı olmalıdır. Bu denli dinamik bir yapiya sahip sorularda en iyi sonuçları elde etmek icin sizlere destek veriyoruz. 

Tasarım

İletişim

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

 Adres:  Ataşehir / İstanbul / TÜRKİYE 

Tel: +90 541 408 61 33

bottom of page